Snelle Wordpress Thema's

Snelle Wordpress thema's bestaan in principe niet. Je kunt nog zo'n snel thema hebben maar out-of-the-box zullen ze nooit een super hoge page speed tonen op bijvoorbeeld Google of GTMetrix. De reden hiervoor is niet eenvoudig en zeker niet eenvoudig uit te leggen. Toch zijn er wel degelijk snelle resultaten te behalen in Wordpress en in principe kun je elk thema sneller maken! Wil je een echt snelle website dan kun je die door ons laten bouwen. Wij garanderen een knetter snelle website. Maar goed, je kwam hier waarschijnlijk om meer te lezen over snelle Wordpress Thema's. Daarom hier een overzicht. We hebben 5 populaire thema's geïnstalleerd incl. Contact Form 7 als plugin, ook hebben we een kale Wordpress installatie in combinatie met WooCommcerce op snelheid getest. De resultaten vind je hier onder:

Page Speed Score per Thema

1. Elementor, Mobile: 60, Desktop: 70
2. Astra + Woo, Mobile: 33, Desktop: 71
3. Wordpress, Mobile: 30, Desktop: 66
4. Avada, Mobile: 17, Desktop: 57
5. Divi, Mobile: 14, Desktop: 71


We starten met de winnaar. Elementor heeft, met een score van 60 op mobiel en 70 op desktop, een relatief grote voorsprong op de andere thema's. We hebben een test installatie gemaakt op https://elementor.snabbweb.com zodat je hem ook zelf kunt testen in GTMetrix of Google page speed. Het mooie aan Elementor is dus dat het een veelgebruikt thema is met veel tutorials. Daarnaast is het dus redelijk snel. Voor Wordpress begrippen zelfs erg snel! Wil je een snel thema voor zowel mobiel als voor desktop? Dan zit je bij Elementor goed. Toch is Elementor niet de snelste optie. Voor alle Snabbwebsites gebruiken we Optimized-Oxygen, een super snelle omgeving! Deze Optimized-Oxygen hebben we niet meegenomen in de vergelijking omdat dit systeem moeilijker is om te leren en in feite alleen voor (semi)programmeurs geschikt is. Wij weten er uiteraard raad mee en we kunnen jouw website ombouwen. Als de website eenmaal is ingericht dan kun je zelf je website aanpassen zoals elke andere Wordpress website. Meer weten over Optimized-Oxygen?  
Relatief verrassend zien we op plaats 2 een Astra installatie in combinatie met Woocommerce. Woo staat er om bekend dat het een zware plugin is. Dit brengt ons ook gelijk bij een aandachtspunt. Page Speed testen is relatief. Op elk moment van de dag zal elke page speed uitslag anders zijn. Dit heeft met verschillende zaken te maken; server load, bezoekers, shared hosting etc. De kans dat de uitkomsten later anders zijn is dus zeer goot. Toch een best nette score voor Astra + Woo! Page speed voor Mobiel is 33 en voor desktop 71! Check hier de uitkomst of doe zelf nog eens een speedtest voor de dubbele check! https://woocommerce.snabbweb.com

Op plaats 3 komen we, op mijlen afstand van de nummer 1, een standaard Wordpress installatie tegen. En Mobile speed is significant minder dan bij Elementor. Gezien het feit dat websites tegenwoordig het meest bezocht worden met een mobiele telefoon zullen we niet adviseren om voor een standaard Wordpress site te gaan. Uiteraard is er veel te optimaliseren, maar de 30 (Wordpress) vs 60 (Elementor) zit diepgeworteld en is dus moeilijk recht te trekken. Doe zelf de speed test door https://www.wordpress.snabbweb.com in Google Page speed of GTMetrix in te voeren.


Avada, wat moeten we er van zeggen? Plaats 4 van de door ons geteste thema's. Avada is één van 's werelds meest gebruikte thema's. Niet echt de snelste optie, zacht uitgedrukt... Maar goed, de reden dat het veel wordt gebruikt zijn de uiterst makkelijke ontwerp mogelijkheden. Als je een website vanaf de grond opbouw zullen we je adviseren om een sneller thema te nemen. Toch ben je nog niet helemaal verloren als je je erg hebt gehecht aan Avada. Wij kunnen namelijk nog best veel optimaliseren aan dit zware thema. Volg een spoed cursus in snelheidsoptimalisatie of laat ons het vuile werk opknappen! 

Last but zeker not least DIVI. Wel vreemd, desktop score is 71 en mobiel 14. Veertien? ja slecht he. Dit is typisch een geval van een page speed test op het verkeerde moment. Toch zegt het wel wat over de opbouw van het thema. Divi is een makkelijk te bouwen systeem en je kunt er veel mooie dingen mee maken. Toch raden we je aan om zeker eens een ander thema te overwegen. Uiteraard kun je Optimized-Oxygen door ons laten instellen zodat je verzekerd bent van een knetter snelle website. Kies je toch voor DIVI? dan komt het op sitespeed optimaliseren aan. Je volgt eenvoudig een gratis cursus via ons. Succes en als je vragen hebt horen we het graag!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram