Wat zijn nou de meest voorkomende problemen die wij zien in de maakindustrie?
Responsive wat?!? Sorry dat we met moeilijke woorden beginnen te slingeren. Responsive is dat je website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarmee de bezoeker je website bekijkt. Tegenwoordig zijn de computerschermen hoofdzakelijk verdeeld in 3 varianten. Namelijk het telefoon formaat, tablet (iPad) formaat en het laptopscherm formaat. Responsive betekent dat de website op zo'n manier is gebouwd dat deze zich automatisch vergroot of verkleint totdat deze in het scherm van de gebruiker past. Naast de 3 genoemde formaten is er natuurlijk een grote variatie in grootte van telefoonschermen, tabletschermen en laptop schermen. Je website moet dus 100% responsive zijn om op alle apparaten goed te kunnen werken.
Een goed werkende website kost je nooit klanten!
Meer dan een aantal jaren terug, ja! de tijd gaat sneller dan je denkt, werd een website als noodzakelijk kwaad gezien. Er werd een webbouwer om de hoek gevraagd om een website te bouwen. Die knutselde snel een website in elkaar en klaar.. Vervolgens staat diezelfde website nu al tientallen jaren online en er gebeurt nooit iets mee. Dit is ook niet nodig want de website levert toch niks op. NEE! Klopt, dat komt omdat hij niet onderhouden wordt. Wat doe je met een machine die stuk is? Die repareer je of als hij verouderd is kun je hem vervangen. Doe je dit niet dan levert de machine ook niks meer op. Deze vergelijking geldt ook voor een website. We zien te vaak dat een website dusdanig oud is dat de website gewoon afbreuk doet aan de bedrijven die ze moeten vertegenwoordigen. Naast dit euvel gebeurt het ook dat relatief nieuwe websites worden voorzien van een "nieuws" pagina. Deze nieuwspagina krijgt bij de oplevering van de website 2 artikelen mee en na één jaar staan nog steeds die twee artikelen op de "nieuws" pagina. In dat geval kun je beter geen nieuwspagina op je website hebben.
Tip: SnabbWeb werkt wekelijks alle websites bij. Zo zijn alle websites altijd up to date en veilig!
Nummer 3 op de lijst is de zogenaamde Error 404. Heb je dit wel eens op je scherm zien staan? Een Error 404 is een melding die verschijnt als je een pagina bezoekt die niet meer bestaat. Dit kan gebeuren omdat een pagina is verwijderd of is verhuisd. De bezoeker wordt dan als het ware naar een niet bestaande pagina gestuurd dus weet de browser niet wat hij moet tonen. Hij tovert dan de melding Error 404 op het scherm. Meestal staan er meerdere links ingesteld die naar een verhuisde pagina sturen. Het is nagenoeg onbegonnen werk om alle links opnieuw in te stellen zodat een Error 404 wordt voorkomen. Toch is het super belangrijk. Bezoekers van je website kunnen dit soort Errors vaak niet waarderen.
Tip: SnabbWeb checkt standaard op Error 404 en verhelpt deze foutmeldingen op een aantal manieren, bijvoorbeeld doorverwijzen naar de verhuisde pagina of doorlinken naar de homepagina
Tip2: Zoekmachines straffen je af als je website niks doet aan Error 404. Zaak om ze weg te werken dus!
Een SSL certificaat heeft niks met een cursus of opleiding te maken. Dit certificaat zorgt ervoor dat de verbinding van de website bezoeker naar de website en weer terug veilig is. Door een bepaalde versleuteling in dit certificaat kan de gebruiker dus veilig communiceren met je website. Een website met SSL certificaat heeft een slotje in de adresbalk. De website begint dan ook altijd met HTTPS in plaats van HTTP. Zoekmachines straffen websites zonder HTTPS af door ze minder vaak, of zelfs helemaal niet, te tonen.
SnabbWebsites worden standaard uitgerust met, altijd up-to-date, SSL certificaat.
Toch bijzonder, er zijn weinig industrieen waarin zoveel wordt gemeten als in de maakindustrie. Toch wordt er online, op de website bijna nooit iets gemeten. Dat zien wij eigenlijk als meten met twee maten. Geintje natuurlijk. Maar het meten van hoe je website zich gedraagt, hoe hij presteert en wat je bezoekers doen is super belangrijk. Nu snappen we natuurlijk als geen ander dat een maakbedrijf niet de tijd heeft om dit te doen. En al hebben ze tijd dan nog zien ze niet de meerwaarde in van dit soort metingen. Gelukkig zijn wij daar voor. Aan de hand van metingen kunnen we precies zien waar er geoptimaliseerd moet worden. Ook kunnen we bepaalde acties en kansen ontdekken die het verkeer naar de website vergroten waardoor je uiteindelijk meer aanvragen krijgt.
Bij punt 2 lieten we al een beetje doorschemeren dat een website onderhouden moet worden. Toch wijden we nog een extra punt aan dit onderwerp. Een website is namelijk meer dan responsive zijn en up-to-date zijn. Een website kan namelijk ook qua ontwerp niet meer in deze tijd passen. Technisch gezien is dit natuurlijk vreemd. Stel je website functioneert goed, is up to date, responsive en veilig. Is hij dan ook goed, mooi en gebruiksvriendelijk? Nee, niet perse. Net zoals auto's raken ook websites overjarig. Het design is niet meer van deze tijd en de gebruiksvriendelijkheid laat te wensen over. Hierdoor kunnen we een aardige vergelijking trekken tussen websites en auto's. Hoeveel kost een oldtimer aan onderhoud? Dit is niet te zeggen, maar als je er achter komt is het te laat. Bij een website geldt hetzelfde. Laat een website bouwen die bij je bedrijf past.
SnabbWeb sites zijn gebouwd zodat ze meebewegen met de nieuwste technieken. Je bent zo verzekerd van een goede website voor de lange termijn. Wij updaten de website wekelijks dus hij voldoet altijd aan de huidige stand der techniek.
Tip: Speciaal voor maakbedrijven maken wij gratis previews over hoe je website er uit kan komen te zien. Vraag een gratis preview aan onderaan deze pagina.
Snabbweb
Edisonstraat 16
7903AN Hoogeveen
Nederland
Tel:+31851306402
contact@snabbweb.com